Vadstena BK dominerade när Mjölby Brukshundklubb arrangerade Distriktsmästerskap för spårhundar.

Lördagen den 15 juni arrangerade Mjölby Brukshundklubb en Elitspårtävling. Ett 25 tal ekipage från i stort sett hela landet hade anmält sig intresserade, till de 12 möjliga platserna som kunde erbjudas. Eftersom det också var distriktsmästerskap hade Östgötahundarna fördel i lottningen om platserna. Ändå var det deltagare från Tollarp i söder till Eskilstuna i norr.

Spåren var lagda i de djupa skogarna utanför Boxholm.

Ett kvitto på att spåren och förutsättningarna var bra, var att alla klarade uppgiften att komma i mål innan de 40 minuterna var gångna, det tidsmässigt längsta spåret var klart på 36 minuter.

Uppletande av föremål låg vid det nya området som gjorts i ordning precis norr om A-planen. Den visade sig vara utslagsgivande. De som bröt tävlingen, gjorde det efter sitt misslyckande här. Bara en hund, sedermera den slutliga vinnaren, klarade alla föremålen inom tid.

Platsliggning och Lydnadsmomenten genomfördes efter lunch.

Här är det Tonedo´s My Friend Ammie som går på stegen

bild

Distriktsmästare Lena Martens med Tonedo´s Unbeatable Udd från Vadstena BK överst på pallen och flankerad av totaltrean (2:a i distriktet) Patric Anderpalm med Tonedo´s My Friend Ammie även dom från Vadstena BK.

Resultatmässigt blev de jämnt och rafflande in i det sista, varav de två högsta tilldelades certifikat och övriga de 7 främsta fick certifikatpoäng.

Resultat (de sju första)

1)      Anna-Kerstin Svensson med Inka                                  628,25 poäng

2)      Lena Martens med Tonedo´s Unbeatable Udd        615,25 poäng och Östgöta Distriktsmästare

3)      Patric Anderpalm med Tonedo´s My Friend Ammie568,5 poäng